nasyid zaman sekolah dulu...

satu hari tu mcm tetibe je nak dgr balik nasyid2 yg ainul yaqin bawak...mcm rindu nak dgr halwa2 telinga zaman sekolah dulu...buka la youtube...jumpa la 2 3 video ainul yaqin...dari generasi yg berbeza-beza...mcm nak tergelak pun ada...klu korang ( x taayah la ) tgok, mesti korang pun kata benda yg sama....hehehe...eman kumpulkan dari ainul yaqin senior, ainul yaqin zaman eman and ainul yaqin zaman junior...







video



video nih ainul yaqin tahun 1996...eman bukan budak ainul yaqin so tak reti la nak comment lelebih plak...marah budak ainul yaqin nnt...hehehe...eman just tgok secara overall jer...mybe zaman tu jenis suara dan lagu cam tu kot...so tak leh la nak gelakkan plak...alat pun tak berapa ada time tukan...ada satu video tu deme main guna kompang...tak berapa sedap sgt la bunyinye..so eman tak masukkan dlm nih...hehehe...waktu tu pun pentas taayah still guna kipas yg mana skrg dah guna aircond....mike pun kena kongsi....skrg mike dah byk...mintak ja kat siaraya...yg ada wire,yg nak stand, nak yg wireless...mintak ja...sume ada...yg macam aiskrim pun ada...tu waktu thun 2005/06 la...2010 tak tau la plak cam na...







video



yg nih plak korang tau kot...ainul yaqin time ihtifal kat idrisiah...waktu nih time form 5...suka dgr suara diorg...cm best jer...even ada beberapa org jer tp suara mcm ada bebelas org...memang mantap...teringin nak dgr balik suara kak husna ghazali n kak besah nasyid lagu anti dadah...tp tak jumpa...kak husna lagi la, nasyid tak bukak mulut tp suara sgt kuat and sgt sedap...tetiba rindu kat kak husna la plak...sapa tak ingat dekat kak husna??? kak husna nih prefect RPBD klu tak silap...kak husna bukan bilik ngan kak nora...tak ingat la RPBD atau C...lupa dah...



yang bawah nih video budak2 junior...adala sikit persamaan dgn zaman eman...persamaanya adalah dr segi menampilan...takder la betukar2...baju kosong,kain songket pkai selempang merelip merelap tu...tp suara diorg nih mcm ala kanak2 lagi...klu zaman eman dulu suara ainul yaqin mcm matured2 jer semua...hehehe...tp still ok jugak junior-junior nih punya suara...






video


eman nak selitkan jugak nasyid dr 'jiran' taayah...diorg bwk lagu nih waktu anti dadah kebangsaan...dapat johan tok tahun 2007...sedap la jugak...even ada terpecah sikit...overal memang sedap...td sedap jugak sekarang memang sedap?! ish...belit2...hehehe...what ever =p




video


apa-apapun eman suka dua2 sekolah nih punya nayid!!! love it...dah tak dapat dgr dah kat luar lagu cam tu hah...kene balik sekolah jugak klu nak dgr ^_~


end... ^_^

mmmm.....

'Ya Allah ya Tuhanku,luputkanlah aku dalam ingatannya.Sungguh aku tidak layak untuk diingati sebegitu oleh insan sepertinya.Berilah dia sinar baru yang mampu meringankan perjalanan dakwahnya.Kurniakanlah dia segenggam kekuatan dan ketabahan agar dia dapat mengharungi hidup ini dalam redhaMu.Moga kejayaan serta perlindunganMu sentiasa mengiringi hidupnya.Amin'
sumber dari...http://sayasukahati.blogspot.com/

saya tak tahu!!!!!


susah untuk membuat pilihan kan...terutama pilihan untuk masa depan...pilihan yang akan memberi kesan jangka panjang...semua org tak nak buat silap dalam pilihan masing-masing...tapi mampukah kita membuat keputusan terbaik?yg baik untuk diri kita sendiri disamping dapat memuaskan hati orang sekeliling kita?mampu kah? A kata begini, si B kata begini, kemahuan diri sendiri kata bagaimana? setelah habis si A memberi pendapat, setelah selesai si B membentangkan hujah, diri sendiri akan dibiarkan membuat keputusan sendiri...apabila keputusan telah diambil mengikut pertimbangan diri sendiri, mulalah berlakunya ketidak puas hatiaan terhadap keputusan yg dibuat. si A mula bermuran durja, si B mula menempiaskan api kemarahan...yg menjadi mangsa si pembuat keputusan...

namun...

berserah kepada ALLAH itu adalah sebaik-baik penyelesaian...

tetapi jika sudah hampir 15 kali membuat solat istikarah dan jawapannya masih belum ketemu

BAGAIMANA?

mission tonight....

delete the messages...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
done...messages deleted...
next...
delete the phone nomber
.
.
.
.
done?
not yet
.
.
.
.
.
.
.
.
.
done...phone nomber deleted...
see u in 3++ more years =p
mission accomplish...
congratulation zatul iman...
u made it...
hehehe........

why....why....why....

kenapa eman tak leh bukak blog korang dari link blog eman nh?
tak paham......tolong.......
nak baca blog korang....
tolong bg respon wahai kawan2 ku.... :(

penyakit yg tiada ubatnya...

buat masa nih eman sgt malas untuk mengupdatekan blog...
jd tak de la nak tulis apa2....
ok...cukup perkembangan diri buat kali ini...
hehehe...pemalas giler...

Volver al inicio Volver arriba kembarasinaif. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.