nk lepas geram...

tak tau la nk ckp cam ner dah...jenuh dah ckp...dakkan la tiap kali nk kene ckp...ketuk sekali tak jalan...ketuk 2 kali pun tak jalan...ketuk 3 kali pun tak jalan...aku ketuk berkali2 kang, masuk hospital plak kang...mmg tak jalan terus la...jalan ke tempat lain plak kang...
tolong la, nama pun hidup bermasyarakat...tolong la jalankan tanggungjawap masing2...cantik2 dah teman susun jadual, hang tak mau ikut jugak....berbuih dah mulut cakap...pun tak jalan jugak...nk kener guna bahasa apa nih???penat la cam ni...tolong consider org lain jugak...tolong jgn hidup dlm dunia awak je...asyik sgt berFB...asyik sgt berskype...asyik sgt bejalan...smp lupa tanggungjawap sbg penghuni rumah dan sbg pelajar...tau la hang pandai...eeee....
tak suka la ulang byk2 kali...teman rasa hang pun menyampah bila teman tegur hang byk2 kalikan...tp tolong la sedar sikit!!!!jenuh dah org lain mengadu kat teman pasai hang...teman nak buat apa lagi nih...dakkan asyik nak tegur hang ja...nnt hang kata teman asyik cari salah hang ja...teman pun tak suka org asyik tegur silap teman...habis tu teman nk buat mcm mana???tolong bgtw sat...klu susah sgt, biar teman je yg buat semua keje hang...habis tu kejer teman sapa plak nk buat?hang nk tolong buatkan...mmg tak lakan...eeeee...cm ne nak bg hang sedar ni adik oiiiii...hang kompem2 la tak baca blog nih sbb hang pun tak tau teman ada blog nih...
nk lepaskan jugak nih "barang dlm peti ais tu, tolong la siangkan!!!!berbuih dah mulut aku ckp...susah sgt biar akk je la yg buat...BENCINYER...."

alhamdulillah...alhamdulillah...alhamdulillah...

ucapan kesyukuran yang mampu kuucapkan kerna masih diberi kesempatan oleh ALLAH untuk bernafas di buminya.
genap usiaku 21tahun...jerit perih ummi mengandungkan aku 21thn yg lalu...kesakitan yang ditanggung untuk melahirkanku di kala dingin pagi...hanya ALLAH yang mampu membalas segala-galanya...moga balasan jannah adalah yg sebaik2nya....(ohhh,air mata bagai mahu mengalir...) rindu UMMMI...eman sayang UMMI awi-awi...buhibbu UMMI, fauziah mohd ali....(air mata,tolong berhenti dari mengalir)
this is d first time sambut birthday bukan di rumah...tidak ditemani ummi ayah...tidak ditemani kakak abg....hanya ditemani kawan-kawan...sudah pasti sambutannya berbeza...tp masih meriah walaupun dalam keadaan kurang sihat....

14 oktober, selsema mula menyerang....sakit kepala....panas mata...demam....kufikir berjangkit dengan roomate...namun baru dapat kukesan yg gigi bungsuku mahu tumbuh...menyesal tidak mendengar nasihat ummi tuk berjumpa dgn dentist sebelum berangkat...sakit kottttt....(hope gigi bongsu ini 'duduk diam2' sehingga bulan 2 yerk...jumpa dentist kat msia yerk...)

15 oktober - malam sebelumnya, semua housmateku tidak melekat di rumah...tidak mampuku menghalang mereka dr keluar rumah dlm keadaanku yg tidak begitu sihat...mereka lebih memaksaku tidur...''tidor la kak iman...kak imankan tak sihat''...pandai betul guna alasan itu tuk memastikan aku sentiasa berada di dlm bilik...tepat jam 12, satu rumah gelap...''mus, letrik tak de ker?''tanyaku...''haah kak iman...letrik tak der''...dari luar bilik kedengaran suara adik2ku menyanyikan lagu HAPPY BIRTHDAY TO KAK IMAN...sangat terkejut...sgt best...sgt seronok...byk sungguh sgtnya...
siangnnya ruzana belanja makan dekat Cook door....thx dear...

16 oktober - selsema semakin teruk...kelas dari pagi sampai asar...agak memenatkan...usai solat asar, terus mencari katil,tilam dan bantal...bukan tabiatku tidur selepas asar...namun dlm keadaan sistem pernafasan yang kurang memberansangkan, terlelap juga mataku...dan tersedar dari lena bila azan maghrib berkumandang...sudah berjanji utk ke rumah terbuka wani tp memandangkan keadaan diri yg tidak berapa bertenaga, kubatalkan rancanganku...selesai solat maghrib,hp ku berbunyi...hani jalil memaksaku ke rumah terbuka wani...tidak kesah walaupun lewat...setelah berbincang dgn housmate,mereka bersetuju untuk ke rumah terbuka selepas isya...selesai solat isya kami ke rumah wani utk mkn free...sapa nk tolak mkn percumakan ^_^ rumah wani sgt besar dan harga amat berpatutan...mcm dh merancang utk mencari rumah sewa...agak lama jugak berada di rumah wani, menikmati mee sup yg sgt sedap...tambah2 lg kami mmg dah sgt lapar =p selesai mengemas pinggan adik2ku, tiba2 letrik terpadam...bisik hatiku ''letrik tak de la plak...nasib nk balik dah...tp kenapa dapur ada lampu plak???''...tiba2 kedengaran org menyanyikan lagu SELAMAT HARI LAHIR...
''oh,ada org lain lahir dekat dengan tarikh lahir aku..aku 15, dia 16 hb...'' tapi entah mcm mana,tiba2, kedengaran namaku di akhir lagu itu...SELAMAT HARI LAHIR IMAN...akukan?yolah,sapo laie...zatul iman anak pcik ainol la...
aku baru mengenali mereka...tp layanan mereka seperti telah lama ukhuwah ini terjalin...indah sungguh ukhuwah ini bila berada di jalannya...aku gembira bertemu dgn kalian...moga ukhuwah ini kekal dlm keredhaannya...moga sabbit dlm jalan dakwahnya...ameen...buhibbukum fillah...
tak sabar menanti hadiah2 dari org malaysia plak...ummi,ayah,kak long,abg, nak bg hadiah apa kat eman???rakan2 ku yg dh bekerja,janji nk bg hadiah bila eman balikkan...akanku tuntuttttt...hehehe...gila material...doa kalian adalah hadiah paling bermakna ^_^

pesanan penaja...

alhamdulillah telah selamat sampai di bumi anbiya...
pesanan penaja perlu diingati...
  • pulang dgn kejayaan...
  • belajar bahasa ibunda mereka...tambahkan ilmu agama...
  • jgn jadi asthma...ups silap...tukar a jadi i...huhuhu...
doakan eman berjaya di sini...
doakan eman kuat di sini...
doakan eman sabar di sini...

moga ALLAH permudahkan segala urusanku...rabbi yassir wa la tuaasir...

salam lebaran...

ramadhan sudah hampir melabuhkan tirainya...
moga amalan kita diterima sang khaliq...

rapikkanku...

lima abjad...
satu perkataan...
satu prosakata...
tetapi membawa seribu satu makna...
seribu satu tafsiran...
ianya satu anugerah yang ALLAH hadiahkan buat hambanya...
namun ia boleh bertukar menjadi musibah bagi yg tidak bijak menghargainya...
ianya fitrah bg setiap insan...
fitrah yang boleh bertukar menjadi fitnah...
aku menginginkan fitrah itu...
aku mahukan ia SEKARANG!!!
tetapi masa dan keadaanku ini mampu mengubah fitrah itu menjadi fitnah...
aku menginginkan anugerah itu terus berada dalam keredhaannya...
keredhaannya lebih utama...
agar aku dpt merasai sakinah mawaddah dan rahmahnya nikmat itu..
maka sungguh tidak layak aku mendapat anugerah itu buat masa ini...
kerna hanya ada satu jalan keluar sahaja...satu jalan penyelesaian...
dan aku masih belum bersedia untuk menyusuri jalan tersebut...
done...
lagi panjang aku tulis,lagi merapik aku jadinyer...

27 ramadhan 1431

alhamdulillah...
keluar bersama seisi keluarga di pagi hari 4am 27 ramadhan 1431...
semua ada...ayah...ummi...abang...and me...except 4 d doctor in d house..
just a beautiful morning...
"sejuk pagi nih" kata si ayah...
kata2 nya membawa seribu erti...
kerna dia yg paling kerap merasai kemanisan dan keseronok malam seperti itu...
malam yang hanya datang sekali dalam setahun...
syukur ya ALLAH kerna engkau memberi kesempatan kepada kAmI merasai malam itu...
moga kenikmatan yang Kau berikan ini akan berkekalan untuk tahun-tahun akan datang...
ameen...

Ke+EnTu@&

sudah menjadi ungkapan bait-bait di bibir manusia...
"kita merancang...tp ALLAH yang menentukan..."
mudah diucap...
tp bagaimana perlaksaannya?
bagaimana penerimaannya?
redhakah aku dengan semua ketentuan ini?
bersyukurkah aku berada dlm situasi ini?

kita menginginkan yang terbaik...tp ALLAH beri yg sebaliknya...
kita beranggapan ALLAH langsung tidak memakbulkan doa kita...
permintaan kita...
tp semua itu hanya anggapan kita shj...
anggapan seorang hamba yang tidak mengetahui asbab setiap kejadian itu...
sekali lagi ungkapan yang selalu kita dengar...
"setiap kejadian pasti ada hikmahnya...."
hakikat sebenarnya ALLAH ingin memberi yang terbaik buat kita...
bersangka baiklah dengan sang KHALIQ...
sesungguhnya DIA lebih mengetahui...


wahai hati...wahai jiwa...
tenanglah dikau melalui setiap detik perjalanan hidupmu...
jalanilah ia dalam keredhaanNYA...
melangkahlah dengan penuh keyakinan...
yakin yang ALLAH sedang memberikan sebuah corak kehidupan yang amat cantik buatmu...
selagi mana masih berpegang pada tali-NYA...

2:216
"boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu itu, padalah itu baik bagimu...
dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu...
ALLAH maha mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui..."
ya ALLAH...
jauhkan hatinya dari hatiku...
jauhkan hatiku dari hatinya...
Kau berilah yang terbaik ya ALLAH...
hanya itu yg kupohon...
moga dapat merasai kemanisan dan kenikmatan lailatul qadar ramadhan kali ini...ameen...mungkinkah ini ramadhan yang terakhir ku???

mohon dgn sangat...

ya ALLAH...aku memohon padamu agar menunjukkan jalan yg terbaik buat hambamu ini...
kau bantulah aku dalam membuat pilihan masa depanku ini ya ALLAH...
banyak pilihan yg kau berikan kepadaku ya ALLAH, sehingga aku keliru untuk memilih yang terbaik buat ku, buat keluargaku, buat masa depanku, buat agamaku....
ya ALLAH seandainya, di sanalah rezki ku, kau permudahkanlah urusanku untuk ke sana...dan seandainya rezkiku di sini, kau kuatkanlah ketahanan diriku untuk menghadapi masa akan datang...kuatkanlah diri ini untuk menghadapinya ya ALLAH...
sesungguhnya engkau lebih mengetahui apa yg terbaik buat ku...
hanya padamu ya ALLAH tempat aku merintih...tempat aku mengadu tatkala tiada siapa lagi yg mampu membantu...
ameennnn...
waALLAHu`alam....

cinta terakhir - ILUSI

semenjak dua menjak tiga menjak empat menjak ni ramai pulak orang yg suka dgn lagu aiman - cinta terakhir...padahal lagu tu dah lama dah...cuma tak berapa fofular jer...and rasanya lagu tu mula meningkat tahap popularitinya melalui cerita ILUSI slot citer petang2 dekat tv3 tu...dari situ, mula la ramai yg minat ngan lirik lagu tu..lirik dia ulang-ulang jer pun..lirik corus dia...

mungkinkan terputus di tengah jalan....
mungkin terlerai tanpa ikatan...
usah ragu dgn takdir...
mungkin kitakan berbeza haluan...
........
segalanya ketentuan Tuhan...

If u don't dare enough to be in that situation, jgn la menjebakkan diri dlm bidang tersebut yer...
bak kata pepatah melayu, jgn berumah di tepi pantai andai takut dilanda ombak (betul ke tak pepatah tu ek?)kira betul je la eh... ^_^

and lagu tu eman tuju khas buat noor azira omar...lagu nih sangat menusuk kalbu beliau...jgn sedih2 dah ye ajie...chill dear...

end...

thanks kak long...

thanks kak long sbb buatkan spec baru tok eman...mutasyakkir awi2...
u terduduk atas i punya spec, tu yg retak tu...so u pun gantikan spec baru tok i...mekasih u...hehehe..

kelihatan di situ berlaku sedikit keretakan di spec ku...


and here d new one...


habis dah...saje nak promote spec baru...wink*... ^_^

dari sue ya...



thanks sue for d award even rasa cm tak layak jer...hohoho...mcm dpt award ABPH jer...poyoz jer lebih sy nih...


cm biasa la,mesti kener jwp soalankan...

1.suka tak dpt award ni? bg ucapan sikit...

saya merasa amat bersyukur kpd ALLAH kerana menggerakkan hati sue ya utk memberikan anugerah ini kepada saya...sungguh saya tidak menyangka akan mendapat pengiktirafan seperti ini... hahaha...mengarut sudah!!!

2. bintang tu cantik tak di mata kamu? suka bintang?

ciptaan ALLAH sumenyer cantikkan...beauty is in d eye of d beholder...

3.dua blog yg selalu kamu jengok n baca entry barunya

emmm...sayasukahati dgn salam2benua blogspot...blog2 tu sume santai2 jer...best tok dibaca...

4.bg award nih kpd 3 blogger yang lain, jgn lupa ya...

  • ajie omar
  • kak izzah radin...
  • sapa rasa blog dia best, sila la ambil award nih (bleh tak cam tu?)

habis dahhhh...

p/s : tetibe mcm suka bait2 lagu aiman - cinta terakhir...

C . I . N . T . A

musim-musim cuti ni sangat banyak kenduri kahwinkan...jadi mungkin semenjak dua menjak ni mood masing-masing semua berbunga-bunga cinta ek...boleh dikatakan every day ada org ajak eman sembang pasal C.I.N.T.A....adoi....apa-apa pun cinta tu fitrah manusia...kita semua ada perasaan ingin disayangikan...lebih-lebih lagi perempuan...nak rasa ada org caring pasal kita...tipu la klu kata tak...disebabkan fitrah itu lah kita perlu memeliharanya...jgn kita jadikan fitrah bertukar menjadi fitnah...fitnah dunia...ada beberapa org yg memperdengarkan (betul ke perkataan nih) dekat eman tentang perasaan mereka ^_^...eman pun pelik, kenapa diaorg cerita kat aku nih? eman bukan kaunselor cinta...becinta pun tak penah...huhuhu...tapi tak pa, eman sedia mendengar, bersedia memberi pendapat and nasihat sikit-sikit...hahaha....poyo gile ayat!!!

1st kes
si A : akak, sy rasa nak kawen la...
klu dia dah panggil eman akak, for sure la dia muda dari eman kan?!!!
eman : hang biar betul?muda lagi kot...tp klu dah bersedia tak pe la...klu parents dah bg green light ok la...and klu rasa tak ganggu pelajaran just proceed la ^_^
si A : saya bukan apa, rasa mcm dah takleh jaga batas pergaulan ngan dia...dah rapat sgt...so mmg rasa nak elak dari wat maksiat tu...
(lebih kurang cam tu la ayat dia...)
"katakanlah kepada lelaki2 yg beriman, agar mereka menjaga pandangannya, dan memelihara kemaluannya, yg demikian itu lebih baik bg mereka, sungguh ALLAH maha mengetahui apa yg mereka perbuat" surah an-nur : 30


eman ckp kat dia mcm tu sbb eman yakin yg dia perkemampuan utk kawen di usia muda...berkemampuan dari segi pemikiran dan akhlak terutamanya...dari segi kewangan, hanya dia yg mengetahui...hope hang dpt la pinjaman mara tu ye dik!!!ameen...barakallahu lakuma wa baraka alaihkuma wa jamaa bainakuma fill khair...

2nd kes


si P : man, budak tu ckp dia syg gila2 kat aku tadi...rasa nak tercabut jantung aku...
eman : dia sayang ko sbg apa? kawan or lebih dari tu?
si P : ala, aku tak tanya la plak...
eman : hang still contac ngan dia ek?dulu bukan kata nak stop ka?
si P : tah la...aku rasa syg ngan persahabatan nih...
eman : PPP, klu tak silap aku perhubungan atau percakapan dgn lelaki dan perempuan hanya boleh wujud disebabkan 3 perkara - urusan jual beli, perubatan dan pembelajaran... (correct me if im wrong...) hang contac dia, hang ckp pasal apa?suara hang tu dah la mendayu hang tak dak?cakap dkt mickrophone pun org dah terbeliak mata, nih hang ckp kat phone...
si P : tah la man...aku tak ckp apa pun...selalu dia cita pasal kehidupan dia...
eman : nnt ko tanya dia, dia syg ko sbb apa? sbb nak jadikan ko zaujah dia atau apa? klu bukan, just stop all this...klu ya, berhenti dulu, habiskan blaja dulu...pastu baru duduk berbincang secara serius...
si P : ok man...nnt aku cuba ckp kat dia...ko doakan aku...



setelah beberapa jam kemudian


si P : man, aku dah bgtw dia dah...
eman : apa dia cakap?
si P : tah ar...apa2 pun aku dah stop ngan dia...tak mau contac dah...aku rasa tenang dah skrg...padan la dulu aku rasa tak tenang...


emmm...eman hanya memberi pendapat...klu rasa nak ikut, ikut...klu tak mau ikut,takyah ikut...eman tau prinsip kwn eman tu "bila dah mengenali and menyayangi someone tu memang utk terus kahwin..bukan utk main2"...tp mybe dia terlupa kot prinsip dia tu...hehehe...tu yg eman tolong ingatkan balik...doakan ALLAH beri yg terbaik...


kes ke3

si M tiba-tiba menerpa duduk di sebelah eman...huhuhu...nasib tak ada sakit jantung...klu tak free2 je kene makan GTN...

si M : akak ikut usrah tak?
eman : ikut...kat ipoh... ^_^
si M : ooo...akak single ker?
eman : ai, asal tanya tetiba nih?
si M : saja tanya...
eman : single but not available...
si M : nape akak ckp cam tu?
eman : im still belongs to my pa and ma...hehehe...napa nih?
si M : tak ada apa lah...


sebenarnya si M nih ada something nak ckp @ nak luahkan...tp mybe dia segan kot...hari tu ada gak terjeling waktu dia tgh ulang bc msg...nama sender 'my khalifah'...org jarang akan ulang baca msg yg dah lama masuk inbox klu bukan dari someone yg dia rasa special...tu pendapat eman lakan...pendapat org lain tak tau la plak cam na...my khalifah tu mybe jugak dia punya naqibahkan kan...hehehe...

"dan katakanlah kepada perempuan2 beriman, agar mereka menjaga pandangannya, dan memelihara kemaluaannya, dan janganlah menampakkan auratnya, kecuali yang biasa dilihat. dan hendaklah mereka menutup kain kerudung hingga ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya (aurat)" surah annur : 31
eman ada lagi 2 kes nak dibentangkan...tp masa dan semangat tidak mengizinkan utk melanjutkan proses pembentangan kes tersebut...maka dengan ini, eman menangguhkan terlebih dahulu perbicaraan pd hari ini...wallahualam...wassalam...

nasyid zaman sekolah dulu...

satu hari tu mcm tetibe je nak dgr balik nasyid2 yg ainul yaqin bawak...mcm rindu nak dgr halwa2 telinga zaman sekolah dulu...buka la youtube...jumpa la 2 3 video ainul yaqin...dari generasi yg berbeza-beza...mcm nak tergelak pun ada...klu korang ( x taayah la ) tgok, mesti korang pun kata benda yg sama....hehehe...eman kumpulkan dari ainul yaqin senior, ainul yaqin zaman eman and ainul yaqin zaman junior...







video



video nih ainul yaqin tahun 1996...eman bukan budak ainul yaqin so tak reti la nak comment lelebih plak...marah budak ainul yaqin nnt...hehehe...eman just tgok secara overall jer...mybe zaman tu jenis suara dan lagu cam tu kot...so tak leh la nak gelakkan plak...alat pun tak berapa ada time tukan...ada satu video tu deme main guna kompang...tak berapa sedap sgt la bunyinye..so eman tak masukkan dlm nih...hehehe...waktu tu pun pentas taayah still guna kipas yg mana skrg dah guna aircond....mike pun kena kongsi....skrg mike dah byk...mintak ja kat siaraya...yg ada wire,yg nak stand, nak yg wireless...mintak ja...sume ada...yg macam aiskrim pun ada...tu waktu thun 2005/06 la...2010 tak tau la plak cam na...







video



yg nih plak korang tau kot...ainul yaqin time ihtifal kat idrisiah...waktu nih time form 5...suka dgr suara diorg...cm best jer...even ada beberapa org jer tp suara mcm ada bebelas org...memang mantap...teringin nak dgr balik suara kak husna ghazali n kak besah nasyid lagu anti dadah...tp tak jumpa...kak husna lagi la, nasyid tak bukak mulut tp suara sgt kuat and sgt sedap...tetiba rindu kat kak husna la plak...sapa tak ingat dekat kak husna??? kak husna nih prefect RPBD klu tak silap...kak husna bukan bilik ngan kak nora...tak ingat la RPBD atau C...lupa dah...



yang bawah nih video budak2 junior...adala sikit persamaan dgn zaman eman...persamaanya adalah dr segi menampilan...takder la betukar2...baju kosong,kain songket pkai selempang merelip merelap tu...tp suara diorg nih mcm ala kanak2 lagi...klu zaman eman dulu suara ainul yaqin mcm matured2 jer semua...hehehe...tp still ok jugak junior-junior nih punya suara...






video


eman nak selitkan jugak nasyid dr 'jiran' taayah...diorg bwk lagu nih waktu anti dadah kebangsaan...dapat johan tok tahun 2007...sedap la jugak...even ada terpecah sikit...overal memang sedap...td sedap jugak sekarang memang sedap?! ish...belit2...hehehe...what ever =p




video


apa-apapun eman suka dua2 sekolah nih punya nayid!!! love it...dah tak dapat dgr dah kat luar lagu cam tu hah...kene balik sekolah jugak klu nak dgr ^_~


end... ^_^

mmmm.....

'Ya Allah ya Tuhanku,luputkanlah aku dalam ingatannya.Sungguh aku tidak layak untuk diingati sebegitu oleh insan sepertinya.Berilah dia sinar baru yang mampu meringankan perjalanan dakwahnya.Kurniakanlah dia segenggam kekuatan dan ketabahan agar dia dapat mengharungi hidup ini dalam redhaMu.Moga kejayaan serta perlindunganMu sentiasa mengiringi hidupnya.Amin'
sumber dari...http://sayasukahati.blogspot.com/

saya tak tahu!!!!!


susah untuk membuat pilihan kan...terutama pilihan untuk masa depan...pilihan yang akan memberi kesan jangka panjang...semua org tak nak buat silap dalam pilihan masing-masing...tapi mampukah kita membuat keputusan terbaik?yg baik untuk diri kita sendiri disamping dapat memuaskan hati orang sekeliling kita?mampu kah? A kata begini, si B kata begini, kemahuan diri sendiri kata bagaimana? setelah habis si A memberi pendapat, setelah selesai si B membentangkan hujah, diri sendiri akan dibiarkan membuat keputusan sendiri...apabila keputusan telah diambil mengikut pertimbangan diri sendiri, mulalah berlakunya ketidak puas hatiaan terhadap keputusan yg dibuat. si A mula bermuran durja, si B mula menempiaskan api kemarahan...yg menjadi mangsa si pembuat keputusan...

namun...

berserah kepada ALLAH itu adalah sebaik-baik penyelesaian...

tetapi jika sudah hampir 15 kali membuat solat istikarah dan jawapannya masih belum ketemu

BAGAIMANA?

mission tonight....

delete the messages...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
done...messages deleted...
next...
delete the phone nomber
.
.
.
.
done?
not yet
.
.
.
.
.
.
.
.
.
done...phone nomber deleted...
see u in 3++ more years =p
mission accomplish...
congratulation zatul iman...
u made it...
hehehe........

why....why....why....

kenapa eman tak leh bukak blog korang dari link blog eman nh?
tak paham......tolong.......
nak baca blog korang....
tolong bg respon wahai kawan2 ku.... :(

penyakit yg tiada ubatnya...

buat masa nih eman sgt malas untuk mengupdatekan blog...
jd tak de la nak tulis apa2....
ok...cukup perkembangan diri buat kali ini...
hehehe...pemalas giler...

another mistake?!!!

eman buat silap lagi ker kali nih?
eman tak tau...
eman dalam dilema...
eman tak tau tindakan eman sekarang nih betul atau tak...
ya ALLAH tolong....
dulu dah janji tak mau buat dah tp still buat...
cam ner?!!!
betul kata DR M...
melayu mudah lupa...
mohon diberi petunjuk dan jalan keluar dari kemelut ini...
mohon dengan sangat...
ameen...

no title...

there is something that I want to jote down...tp cam tak sempat jer...nak kener balik penang dah...iA, CNY akan bercucuk tanam kembali dlm blog nih...nak jote something pasal this wekend...
aduh, still teringan kasut kat jusco yg harga rm9* tu...$$$$....^_^

cuti sem ku...

alhamdulillah, tahun telah pun berganti...2010...mungkin tahun ini akan melakar sebuah lagi cerita yang penuh rencah rasa...mungkin manis, mungkin pahit dan mungkin masam...kita yg menentukan rasa yg mana yang kita nak...betulkan? apa yg aku merepek nih?!!!pikir2 dan renung2kan, selamat beramal...huhuhuhu...
hadirnya tahun 2010 nih makanya, masa untuk ku kembali bertugas telah sangat la hampir...aduhai, kemalasan tahap infiniti...perasaan bercampur baur...sayang nak meninggalkan rumah, takut untuk ke tempat baru...start from 4th jan until 4th march (mybe), eman akan bertugas di Klinik Kesihatan SJ...so, takkan masuk hospital untuk the first 2 months...tak bestnyer, sbb dah kangan mahu ketemuk sama teman2 uitm yg praktikal di HSJ bersama...banyak cerita @ hot story yg diorg nak citer...tp mcm kener tangguh lagi 2 bulan sebelum cerita tu sampai kat telinga eman...
ceritera cuti sem kali nih...emmm...banyak cerita selama 2 bulan eman duduk di rumah...jom, mengimbau kembali kenangan cuti semku kali ini...

first, kenduri along kawen...kenduri along betul2 lepas eman habis exam...so cam tenang je la nak tolong waktu kenduri tu...banyak perkara yg boleh diambil pengajaran waktu kenduri along...eman dah mcm jadi pemerhati plak waktu sebelum, semasa dan selepas kenduri...banyak ragam @ perangai manusia yg boleh dilihat...ada yg boleh diterima akal dan ada jugak yg tak boleh diterima akal...emmm...manusiakan, rambut sama hitam,hati lain2...and, bukan mudah nak puaskan hati org tp cubalah sebaik mungkin untuk menjaga hati orang...betul tak????here some of the photos...

husband along pegawai bomba...ingatkan, lalu bawah air pancut, rupa2 nya lalu bawah pedang jugak... ^_^ suka2...nak carik pegawai yg beruni4 gak la, bleh kawen bawah pedang...hahaha...mengarut jerk...

habis cerita pasal walimah along...lepas beberapa minggu kenduri along, eman and kak long diberi amanah untuk bekerja di bawah jim media untuk Perhimpunan perwakilan national....emmm....dan kerjanya adalah menjadi wartawan sepanjang PPN...adoi, pekerjaaan wartawan nih tak pernah masuk dalam senarai cita-cita pun klu cikgu mintak isi blue card kat sekolah dulu...klu dulu mesti nak jadi DR, kaunseler dan cikgu...pharmcst pun tak masuk senarai...hahaha... (lari tajuk sudah) ...first2 tu memang mcm cuak jer nak pi temu ramah org, tp pcik Z (pcik Z tu editor - so mcm ketua la kan...) selamba jer ckp

"tak pe, eman boleh punya...sebab dia suka cakap dekat mikrophone waktu KBM..."

aiyo,ada kaitan ker?malu sudah...waktu PPN nih pun dapat banyak sangat pengalaman... bila jadi wartawan nih kita perlu peka dengan keadaan sekeliling...perlu tahu apa yg sedang berlaku dan apa yang bakal berlaku...memang sangat memenatkan akal fikiran...non stop working...there is no time for rest...perlu kejar masa...klu boleh semua maklumat atau info nak letak dalam buliten @ SMS... tp biasalah budak baru belajar...tidak semuanya sempurna...pasti ada cacat celanya...dan kami team baru bertatih nih tidak berjaya mencapai target yg dirancang...sedih :( ada satu insident antara eman dgn seorg lagi wartawn media yg membuat eman berfikir sejenak... ikuti perbualan kami (mcm skema gile ayat)

si A : pernah jadi wartawan sebelum nih?

eman : first time...eman ngan yg lain2 pun first time...pcik Z pun first time gak A pernah jadi wartwn media ke sblm nih?

si A : pernah...

kemudia si A memalingkan muka kpd rakan sebelahnya dah berkata

si A : padan larrr... (sambil membuat muka yg agak erghhhhhhh)

buat si A yg mcm agak berl****, eman nak bg sikit pantu kanak2 nih kat awak

buat cempedak di luar pagar, ambik galah tolong jolokkan, saya budak baru belajar, klu salah tolong tunjukkan, bukannyer blah tinggalkan kiteorg cam tu jerk...

eman titipkan wajah2 keriangan ketika membuat 'liputan' bersama ^_^


banyak lagi eman nak citer pasal PPN tp masa tak mengizinkan...iA klu ada rezki eman akan sambung pasal PPN dan jaulah ke Indon plak :)

wassalam...

Volver al inicio Volver arriba kembarasinaif. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.